Byt

Pár tipů k dokonalé kuchyni

V první řadě, bychom si měli promyslet celkové rozpoložení kuchyně. Někteří mají rádi velkou a prostornou kuchyň s ostrůvky, jiní zas malou a útulnou kuchyňku.

Velmi záleží na celkovém rozmístění skříněk a spotřebičů. Pokud jste praváci, začněte řadit věci následovně: spíž, chladnička, dřez a myčka, dále pracovní deska, sporák a trouba. Pokud jste leváci, postup je samozřejmě opačný.

Nejčastější chybou, které se lidé dopouští, je umístění sporáku do rohu. Pokud sporák umístíte dále od rohu do části pracovní desky, oceníte prostor z obou stran, který se vám vytvoří, vaření bude lehčí a prostornější a  řečeno a nadsázkou, chutnější.

Dalším důležitým bodem je celková pracovní plocha. Měla by být dostatečně velká pro naše potřeby, a to minimálně 120 cm. Čím větší si vytvoříme prostor, o to lépe se nám bude v naší kuchyni pracovat. Proto stále více lidí volí možnost tzv. ostrůvků. Ostrůvky se umisťují doprostřed místnosti, aby jsme se mohli pohybovat kolem dokola.

Čas a práci nám velmi ušetří, pokud si řádně promyslíme, do jakých skříněk a zásuvek naskládáme naše pracovní náčiní. Často skládáme hrnce do skříňky pod dřez, což není zrovna ideální. Tyto věci patří do zásuvek pod varnou desku. Dále např. nože a prkénka do zásuvky pod pracovní desku.

Digestoř, často přehlížená věc, a přitom tolik potřebná. Ne jenom že , odstraňuje výpary z vaření, ale slouží také jako pohlcovač vlhkosti. Pokud tuto věc opomenete, začne se vám na zdech v rozích u stropu tvořit plíseň, a to určitě nikdo z nás nechce.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

To Top