Stavba

Připravujete se k jarní údržbě domu? Poradíme vám, na co nezapomenout

unsplash.com

Na jaře pro spoustu domácích kutilů přichází čas, kdy investují nejvíce času do toho, aby dokázali po zimním období opravit a zrekonstruovat zevnějšek domu. Nejčastěji se v tomto období věnují především svodům jako jsou okapy, které mohly vytrvalým mrazem utrpět. V rámci dnešního článku se zaměříme na to, co budete pro takové rekonstrukce určitě nejvíce potřebovat.

Kdy nakupovat nejvýhodněji materiál?

Jednou z nejdůležitějších otázek je, kdy by se nejvíce hodilo nakupovat materiál. Ceny stavebního materiálu jsou většinou konzistentní ale přeci jen se různě mění podle toho, jaká je část sezony. Pokud tedy potřebujete v rámci svojí rekonstrukce například nové okapy, nebo další podobné věci, tak se vyplatí nakupovat co nejdříve.

V zimě, kdy se podobné rekonstrukce víceméně nedělají, je cena venkovních materiálů dost příjemná. Většinou ji najdete na reálné hodnotě ceny. Pokud ale nakupujete až v rámci hlavní stavební sezony, tak se můžete dostávat do poměrně vysokých nákupních cen. Proto raději i takto na začátku přelomu jara a léta spíše volte co nejrychlejší nákup.

Práce ve výšce nejsou žádná legrace

Ať už budete pracovat na střeše, nebo jenom dělat okapy, tak rozhodně není dobré podceňovat různá nebezpečí, která z práce ve výšce mohou hrozit. Proto se raději vždy vybavte tím, co je naprosto nepostradatelný. Základem jsou pochopitelně pracovní obuv a oděvy, které jsou vhodné pro takovou práci. Většinou jsou vybaveny protiskluzovými atesty, díky čemuž budete mít mnohem větší jistotu v pohybu i na vysokých místech.

Vedle toho ale případně nezapomínejte ani na potřebu kvalitního jištění. Typicky byste měli minimálně použít jistící lano, nebo pracovat z bezpečné pracovní desky. I malá výška může způsobit těžká zranění, když člověk spadne nešťastně.

To Top