Dřevěná kuchyně je pro celou řadu lidí opravdový sen. Je totiž elegantní, voňavá a svým způsobem má i osobitý venkovský vzhled. I přesto, že se využívá jednoho jediného materiálu, dřeva, jsou dřevěné kuchyně kus od kusu naprostým unikátem a rozhodně stojí za to.
Mají ohromnou spoustu výhod, ale také mnohé nevýhody. Jaké nevýhody to jsou, si povíme v rámci dnešního článku.
Dokonalost, která stojí peníze
Je jedno jestli kupujete předem vyráběnou kuchyni, nebo investujete do kuchyně na míru. U dřevěné kuchyně zkrátka platí, že stojí více, než celá řada dalších materiálů. Dřevo jako takové rozhodně není nejlevnějším materiálem a práce s ním je obtížná. Proto je cena vyšší nejen za materiál, ale také za práci řemeslníků.
Dokonale opracované dřevo, které je napuštěné lakem, ale dokáže vykouzlit neuvěřitelný pohled, který zajisté naprostá většina dalších materiálů a povrchů nikdy nedokáže. Rozhodně tak počítejte s tím, že pokud toužíte po dřevěné kuchyni a můžete obětovat dost peněz, tak to za to rozhodně! Dvojnásob stojí za zvážení kuchyně na míru, která v případě dřevěných kuchyní cenově není daleko od hromadně vyráběných kuchyní.
Tmavší interiér, který je třeba osvětlit
I když si zvolíte kuchyni ze světlejších druhů dřeva, tak počítejte s tím, že je taková kuchyně celkově dost tmavá a dokáže hodit dost tmavé odstíny také do interiéru jako takového. Určitě tak počítejte s tím, že bude potřeba kombinovat se světlými stěnami a světlou podlahou.
Zakomponovat tak ideálně dřevěnou kuchyni do interiéru nemusí být zrovna nejjednodušší ale s pomocí profesionálů se to povede. Bodové osvětlení, které má opravdu bílé světlo s minimem vržených stínů po místnosti navíc napomůže tomu, aby dřevěná linka dokázala v prostoru vyniknout tak, jak se to od ní očekává.