Volný čas

Vybavte se do práce na jarní sezonu

zdroj: pixabay.com

Blíží se jarní období, a to znamená většinou spoustu venkovní práce. Ať už jako profesionálové anebo hobby kutilové na zahradě a domě, se připravujeme na teplejší počasí. Co bychom ale při vybavování pracovního šatníku neměli podcenit?

Jarní slunce stále klame

Jarní slunce je něco před čím je potřeba mít se na pozoru. Může totiž velice jednoduše klamat, a i když se počasí tváří na krásných dvacet stupňů, tak je doopravdy teplota mnohem nižší a za odpoledne na zahradě tak zcela nezištně, ale za to velice kvalitně prochladnete.

Jakmile tedy budete vybírat jakékoliv oblečení na jarní pracovní sezonu, tak vybírejte pochopitelně studenější než to zimní. Ale stále se držte napůl cesty mezi zateplovaným zimním oblečením a lehkými letními sety.

Pracovní oděvy a pracovní obuv kupujte do stejného výrobce

Ne vždy je to možné, ale je to praktická rada, kterou brzy dokážete určitě ocenit. Obchody specializující se na pracovní oděvy a pracovní obuv totiž velice často prodávají kompletní edice oblečení a obuvi od jednoho výrobce. Volba výrobce přitom nestojí pouze ve značce, ale také v tom že pracovní oblečení bývá velice individuální.

Může se tak stát, že funkčně i designově povedený kus oblečení od jednoho výrobce nutně nemusí znamenat, že zcela stejný od jiného bude opět vaším oblíbeným kusem oblečení.

Na jaře je největší odbyt rukavic

Velice zřejmě se to děje kvůli zahrádkářům, ale zajímavostí je že obchody prodávají pracovní oděvy a pracovní obuv nejvíce hlásí odbyt právě různých druhů rukavic. Nezapomeňte na ně proto ani vy! Rukavice dokáží ochránit ruce před běžným poškozením při manuální práci, ale především ochrání kvalitu našeho zdraví v moment, kdy se můžete nepříjemně zranit. Určitě tak nešetřete stokorunou, kolem které se standardní rukavice pohybují a zabezpečte raději své ruce.

To Top